lördag 12 februari 2011

Morotskaka


175 grader ca 45 minuter

Till själva kakan

3 morötter
0,75 dl hasselnötter
2 ägg
2 dl socker
1 tsk kanel
1 tsk vaniljsocker
0,5 tsk bikarbonat
1 tsk bakpulver
2 dl vetemjöl
1 dl matolja

Glasyren
100 g philadelphiaost
1 dl florsocker
1 tsk citron

Så här gör du:
  1. Skala och riv morötterna.
  2. Hacka mandeln.
  3. Vispa ihop ägg och socker. Häll i oljan.
  4. Blanda ihop dom torra ingredienserna och häll äggvispet tillsammans med morötterna och nötterna.
  5. Smöra och bröa en form. Häll i massan och grädda 45 minuter.
  6. När kakan svalnat blandar du ihop glasyren och brer över.
Grymt gott!!
Om du har en 7-åring i närheten så kan jag lova att dom gärna hjälper till med att riva morötterna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar