söndag 8 juli 2012

Fyllda paprikor


Töltött paprikás.

Tillagningstid ca 20 minuter + ca 45 minuters koktid

Till ca 5 fyllda paprikor

Fyllning
500 g blandfärs
1,5 dl ris
1 ägg
1 gul lök
2 msk paprikapulver soja, salt, vegeta, peppar

Såsen
800 g passerade tomater
1 st hönsbuljong
1 msk socker
1 msk honung
2-3 dl vatten

Så här gör du
  1. Hacka och stek löken lätt så den blir glasartad. 
  2. Blanda ihop färs, lök, ris (okokt), ägg, salter och kryddor. Låt stå medan du rör ihop såsen.
  3. Blanda alla ingredienser för såsen i en stor kastrull. Smaka av med salt och peppar, kanske lite mer socker för att kapa den syrliga toppen. Låt koka upp och dra sen ner temperaturen på plattan. Låt skjuda. 
  4. Dela 5 vita paprikor på hälften och fyll med köttfärsblandningen. Lägg ner dom i såsen. Om det blir köttfärs över så gör du stora frikadeller av det och lägger ner. Låt skjuda under lock i ca 45 minuter. Fyll eventuellt på med mer vatten. 
Jättebra att frysa in och perfekt som matlåda!! Kan serveras med ris (eller bara bröd) och vitkålssallad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar