söndag 8 juli 2012

Dumlegrottan


Både gott och enkelt

Grädda mitt i ugnen i 200°C i ca 12 minuter.

Ingredienser 
200 g smör
0,75 dl strösocker
1,5 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
0,75 tsk malen kanel
4,5 dl vetemjöl
1-2 påsar á 120g med Dumlekolor

Så här gör du

  1. Ställ ut små bakformar på en plåt. 
  2. Lägg smöret i en bunke och häll på strösocker, vaniljsocker och bakpulver. Låt det stå tills smöret blivit rumsvarmt. Ta en elvisp och kör på högsta hastighet till en jämn smet, alternativ rör med en sked. Tillsätt kanel och vetemjölet och kör med elvisp till en jämn smet (eller använd sked). 
  3. Rulla ut degen till en lång rulle och dela den i 30 bitar. 
  4. Rulla varje degklutt till en rund boll. Lägg dem i bakformarna. 
  5. Ta ditt finger och tryck på mitten av varje boll så det blir en fördjupning. Lägg en dumlekola i fördjupningen. 
  6. Grädda mitt i ugnen i 200°C i ca 12 minuter. Låt svalna under bakduk. 
  7. Förvara sedan i försluten plastpåse eller plastburk med lock.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar