lördag 5 november 2011

SkitLätt SirapsLimpa


Ännu ett jättesmidigt bröd som man inte behöver knåda och krångla med. 

175 grader ca 1 timme och 30 minuter. 

2 stora limpor 

Ingredienser 
1 liter filmjölk
2,5 dl mörk sirap
2 dl grovt rågmjöl
4 dl grahamsmjöl
7 dl dinkelmjöl
2,5 dl solrosfrön
2 dl linfrön
2 tsk salk
3 tsk bikarbonat.

Linfröna och solrosfröna kan bytas ut mot lika delar valfria ingredienser. Typ russin, mandel, valnötter, aprikoser mm.

Så här gör du: 

  1. Rör ihop allt i en stor skål (smeten blir som en tjockare och klumpigare sockerkakssmet) och häll upp i två stora (1,5 liters) formar. 
  2. Grädda i 175 grader ca 1 timme och 20-30 minuter. Skorpan kommer bli kolsvart. Lägg eventuellt på en bit bakplåtspapper när det är 20 minuter kvar på gräddningstiden. 


Om du inte har för avsikt att äta upp allt bröd inom ett par dagar så är det bäst att skiva upp allt och frys in.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar