lördag 11 juni 2011

Kållåda



Den här maträtten är mycket godare än vad den ser ut (jag skyller på den blå tallriken som förstör det estetiska intrycket). Det här blev en av mina mest utskrattade matlådor. Men det var helt okej, för det var en kulinarisk resa för gomseglet!

2 vitkålshuvuden 1 kilo blandfärs (eller fläskfärs) 2 dl ströbröd 3 gula lökar 2 msk honung 2 msk soja mjölk olika salter, vitpeppar, kryddpeppar

  1. Hacka ner ett av kålhuvudena och stek upp hacket i olja tills kålet blivit mjukt men ändå har kvar lite tuggmotstånd. Blanda i 1 msk soja och 1 msk honung.
  2. Häll upp kålblandningen i två ungsfasta formar.
  3. Häll upp ströbrödet och mjölken i en bytta och låt dra något. Brödblandningen ska vara lös som en gröt, så häll gärna i mer mjölk om den är för torr.
  4. Blanda i kryddorna och saltet.
  5. Mixa lökarna i en matberedare och blanda ner det i ströbrödsröran.
  6. Lägg i färsen och blanda ihop allt.
  7. Fördela färsen över kålen i dom två formarna.
  8. Upprepa steg 1 och häll över den stekta kålen över färsen.
  9. Skjuts in i ugnen på ca 200 grader!
  10. Håll lite koll så inte kålen blir kolsvart. Lägg på lite alu-folie i såna fall.
Jättebra att frysa in och perfekt som matlåda!! Serveras med lingonsylt.
200 grader ca 1 timme

Ingredienser till många matlådor

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar