söndag 6 februari 2011

Köttfärslåda med broccoli och ädelost


200 grader ca 20 minuter

Till 4 portioner

500 gram köttfärs
1 röd lök
1 paket baccon
100 gram ädelost 30%
2 dl creme fraiche
500 gram broccoli
1 dl riven ost
Salt och kryddor
(jag använder grillkrydda med chili och Herbamare örtsalt)

Smör att steka i och att smörja formen med.










Så här gör du:
  1. Hacka löken och fräs i smöret.
  2. Hacka bacconet och stek det knaprigt.
  3. Stek färsen separat så allt vatten steks bort. Häll sen ner lök och bacconet i färsen.
  4. Tillsätt ädelosten och creme fraichen. Smaka av med kryddor. Själv gillar jag det lite bitigare med chilin.
  5. Smörj en ungsfast form och lägg ner broccolin i botten.
  6. Klicka på färsblandningen och avsluta med den rivna osten.
  7. Skjuts in i ungen! 200 grader i ca 20 minuter tills lådan har fått fin färg och broccolin är mjuk.
Servera med sallad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar