200 grader ca 20 minuter
500 gram köttfärs
1 röd lök
1 paket baccon
100 gram ädelost 30%
2 dl creme fraiche
500 gram broccoli
1 dl riven ost
Salt och kryddor
(jag använder grillkrydda med chili och Herbamare örtsalt)
Smör att steka i och att smörja formen med.
Så här gör du:
- Hacka löken och fräs i smöret.
- Hacka bacconet och stek det knaprigt.
- Stek färsen separat så allt vatten steks bort. Häll sen ner lök och bacconet i färsen.
- Tillsätt ädelosten och creme fraichen. Smaka av med kryddor. Själv gillar jag det lite bitigare med chilin.
- Smörj en ungsfast form och lägg ner broccolin i botten.
- Klicka på färsblandningen och avsluta med den rivna osten.
- Skjuts in i ungen! 200 grader i ca 20 minuter tills lådan har fått fin färg och broccolin är mjuk.
Servera med sallad.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar