2 st kycklingbröstfiléer utan skinn
0,8 dl kokosmjölk
1,5 msk jordnötssmör
0,8 dl grädde 40%
0,5 tsk sambal oelek
Saften från en halv lime.
Smör att steka i.
Salt och paprikapulver.
Serveringstips: Finstrimlad isbergssallad.
Så här gör du:
- Dela filéerna i småbitar och stek upp dom. Om du anväder paprikapulver som krydda tänk då på att ta bort pannan från spisen medan du jobbar in pulvret i köttet. Om du inte gör det kan du bränna kryddan och den blir bitter.
- Plocka bort kycklingen från stekpannan.
- Häll i kokosmjölk, limesaft, grädde, jordnötssmör och sambal oelek. Låt detta puttra en stund tills såsen blir krämig.
- Lägg tillbaka kycklingen i pannan, rör runt och värm upp några minuter.
Servera med isbergsalladen.
TIPS: Jag har provat lite olika jordnötssmör, men den ekologiska är klart godast och ger mest äkta smak.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar