Töltött paprikás.
Tillagningstid ca 20 minuter + ca 45 minuters koktid
Till ca 5 fyllda paprikor
Fyllning
500 g blandfärs
1,5 dl ris
1 ägg
1 gul lök
2 msk paprikapulver soja, salt, vegeta, peppar
Såsen
800 g passerade tomater
1 st hönsbuljong
1 msk socker
1 msk honung
2-3 dl vatten
Så här gör du
- Hacka och stek löken lätt så den blir glasartad.
- Blanda ihop färs, lök, ris (okokt), ägg, salter och kryddor. Låt stå medan du rör ihop såsen.
- Blanda alla ingredienser för såsen i en stor kastrull. Smaka av med salt och peppar, kanske lite mer socker för att kapa den syrliga toppen. Låt koka upp och dra sen ner temperaturen på plattan. Låt skjuda.
- Dela 5 vita paprikor på hälften och fyll med köttfärsblandningen. Lägg ner dom i såsen. Om det blir köttfärs över så gör du stora frikadeller av det och lägger ner. Låt skjuda under lock i ca 45 minuter. Fyll eventuellt på med mer vatten.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar